/* ACCORDION: keep first closed */

Koneiden vuokraus on tullut yhä voimakkaammin osaksi jokapäiväistä toimintaa myös Suomessa maanrakennusammattilaisten keskuudessa. Yksi tälle sektorille palveluitaan tarjoava yritys on MikaRent Oy, joka hankki kertakaupalla huhtikuussa kahdeksan uutta Bobcatia vastaamaan kasvavaan kysyntään.

Vuokraamalla koneita voidaan reagoida ajantasaisesti hyvinkin nopeasti muuttuvien kuormitusten edellyttämällä tavalla yrityksen tasetta rasittamatta. Viime vuosina tämän suuntauksen yleistyessä on myös koneita vuokraavien yritysten määrä kasvanut. Yksi voimakkaasti tällä sektorilla kasvanut toimija on vuonna 2011 perustettu MikaRent.

MikaRent nojaa toiminnassaan laadukkaaseen konekantaan. - Haluamme tarjota asiakkaillemme heidän kilpailukykyään parantavia koneita ja laitteita. Tämän vuoksi kalustomme edustaa alansa huipputuotteita ja tuoreina koneina ne myös toimivat luotettavasti, lupaa toimitusjohtaja Miika-Matti Silvan.

Viimeisimpänä isona kertainvestointina MikaRent osti RealMachinery Oy:ltä 8 uutta Bobcatia kokoluokassa 2-8,5 tn: 1 kpl E20, 2 kpl E35, 2 kpl E62 ja 3 kpl E85. - Oma kaivukokemukseni Bobcateista on pelkästään positiivinen. Bobcat on valmistanut pitkään pikkukoneita ja on johtavia toimijoita alallaan, perustelee Silvan merkkivalintaansa.

- Bobcatin suosio näkyy myös sen haluttavuudessa vuokrakoneena. Nämäkin uudet koneet lähtivät heti pihalta tositoimiin. Luotettavan ja haluttavan Bobcatin kanssa on ilo tehdä vuokrakauppaa. Jos joku osa niistä hajoaa, maahantuojan laajasta varastosta saa nopeasti apua paikalle, eikä koneen tarvitse toimettomana työmaata seisauttaa.

Tällä hetkellä MikaRentillä on nelisenkymmentä vuokrattua yksikköä maailmalla töissä. - Isoimmat koneemme ovat kaksi 17 tonnin pyöräalustaista Doosania ja ainakaan lähitulevaisuudessa emme keskity tätä isompaan kokoluokkaan. Koneissamme on aina asianmukainen varustelu mm. kauhanpyörittäjät ja LED-työvalot, eli sellaiset varusteet, millä itsekin tekisin töitä, sanoo Silvan.

MikaRent vuokraa maanrakennuskoneiden lisäksi myös alan laitteita kuten aggregaatit, uppopumput, laserit, työmaa-aidat, työkalukontit, laikkaleikkurit ja holvisahat. - Olemme panostaneet myös uusien vuokrausasioiden kehittelyyn. Tällä hetkellä työn alla on maanrakentajien työmaakäyttöön merikontteja, joita varustellaan maanrakennustyövälineillä eri tasoisiksi.

Massiivinen 8 koneen kauppa ei jäänyt päätepysäkiksi, vaan MikaRent jatkaa kasvuaan markkinoiden kiihtyessä. Myös kurottajavalinnassaan yritys luottaa Bobcatiin ja tämän valmistajan valikoimista löytyi myös sopiva kurottaja, Bobcat 40180. Myös pikkukonekanta vahvistui edelleen, kun arsenaaliin liittyi Bobcat E19 ja kolme Bobcat E10 -konetta. Uusimpiin hankintoihin kuuluuvat myös Mecalac-pyöräkuormaaja sekä pyöräalustainen Doosan 170W Artic.

- Emme jää tulee makaamaan, vaan meidän täytyy kasvuhaluisena yrityksenä nopeasti reagoida asiakkaiden kasvaviin tarpeisiin konehankinnoilla, arvioi Silvan.

INFO

MikaRent Oy

toimitusjohtaja Miika-Matti Silvan

puh. 040 827 2209

Doosan DX160HLC-5 erikoiskoneet ovat saapuneet Suomeen
Raahen Rengas ja Laite Oy pitää raskaankaluston ammattilaiset tien päällä